Αύξηση Μυϊκής Μάζας

Κατά τη διάρκεια της φάσης αύξησης μυικής μάζας ο στόχος είναι να αυξηθεί ο μυϊκός ιστός του ατόμου, ακόμη και εις βάρος της ελαφράς αύξησης του ποσοστού σωματικού λίπους. Για να συμβεί αυτό, απαιτούνται δύο προϋποθέσεις:
1. Άσκηση
2. Επαρκής σίτιση και συμπλήρωση της διατροφής
Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στη δεύτερη πτυχή.Γνωρίζουμε ότι για να τονωθεί η μυϊκή ανάπτυξη απαιτείται ένα θερμιδικό πλεόνασμα στο μέσο εβδομαδιαίο υπόλοιπο του ατόμου, δηλαδή πρέπει να πάρουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε. Το μέγεθος αυτού του πλεονάσματος μπορεί να κυμαίνεται από τουλάχιστον 100-200 kcal έως 700-800 kcal, ανάλογα με το μεταβολισμό και τις εκπαιδευτικές μας συνήθειες.
Συχνά αυτό το πλεόνασμα μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τα τρόφιμα, ειδικά σε αδύναμους αθλητές που δυσκολεύονται να φάνε περισσότερο από ό,τι κρίνουν απαραίτητο. Γι ‘αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν “mass gainer”, δηλαδή ένα συμπλήρωμα που επιτρέπει να παίρνετε θερμίδες πιο εύκολα και κατά συνέπεια macronutrients-μακροθεπτικά συστατικά. Αυτό θα διευκολύνει την επίτευξη του θερμιδικού στόχου και θα βοηθήσει να διατηρείτε το πλεόνασμα σας σε θερμίδες καθημερινά.Ο ορός γάλακτος δεν μπορεί να λείπει: είναι οι πιο εύκολα αφομοιώσιμες πρωτεΐνες δεδομένου ότι είναι σε μορφή σκόνης και δεν φορτώνουν το στομάχι περαιτέρω, το οποίο ήδη δοκιμάζεται από τις σημαντικές ποσότητες τροφίμων που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στη φάση όγκου, η πρόσληψη κρεατίνης είναι πολύ χρήσιμη επειδή επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των πιο έντονων προπονήσεων που είναι χαρακτηριστικές αυτής της περιόδου. Μια ημερήσια πρόσληψη 3/5 g θα σας επιτρέψει να ασκηθείτε με μεγαλύτερα βάρη.

Οι μαλτοδεξτρίνη μπορούν επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα της προπόνησης σας, με μια πρόσληψη περίπου 50-70 γρ., Η οποία κατανέμεται μεταξύ προ-, ενδο- και μετα-προπόνησης.

Τα ωμέγα 3 είναι απαραίτητα στην καθημερινή σας διατροφή, καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή λίπους, ενώ βοηθούν στην πρόληψη φλεγμονωδών καταστάσεων.

Συμπερασματικά, να θυμόμαστε πως η προπόνηση με υπερφόρτωση είναι ο πραγματικός κινητήρας της μυϊκής ανάπτυξης, οπότε προσπαθήστε να είστε σταθεροί και πάντα να βελτιώνετε την ποιότητα της  προπόνησης   σας.